[hero] Приказната за Segway-Ninebot

ЗА НАШИОТ БРЕНД

Приказната за Segway-Ninebot

Како започна со Сегвеј

Еден ден пронаоѓачот Дин Камен видел млад човек во инвалидска количка како се бори да помине преку тротоар. Тој сфатил дека проблемот не е неефикасната инвалидска количка, туку дека светот е изграден за луѓе кои можат да балансираат. Последователно, тој и неговиот тим го создадоа Independence IBOT™️ Mobility System, уред за самобалансирачка мобилност што им овозможува на корисниците да се качуваат по скали и да преговараат за нерамни површини. После тоа, се појави мислата дека машината за рамнотежа има далекусежни можности и за луѓе со целосна мобилност.

Нашата инспирација за името Segway дојде од зборот segue, кој се дефинира како „непречено преминување од една во друга држава“. Сегвеј го трансформира човекот во овластен пешак, дозволувајќи му да оди подалеку, да се движи побрзо и да носи повеќе.

Технологија за самобалансирање

Ако станете и се наведнете напред, нема да паднете баш така со лице. Вашиот мозок знае дека не сте во рамнотежа, бидејќи течноста во вашето внатрешно уво се менува. Ве поттикнува да ја ставите ногата напред и да запрете можен пад.

Технологијата Segway го прави речиси истото, освен што нашите возила имаат тркала наместо нозе, мотор наместо мускули, колекција од микропроцесори наместо мозок и збир на софистицирани сензори за навалување и жироскопски сензори наместо внатрешно уво. систем за балансирање. Како и вашиот мозок, производот на Segway знае кога се наведнувате напред. За да одржи рамнотежа, ги врти тркалата со вистинската брзина и ќе се движите напред.

Чувајте го зелено

Како лидер во електричната мобилност, визијата на Segway-Ninebot отсекогаш била да произведе еколошки алтернативи за транспорт на кратки растојанија. Денес, се повеќе луѓе ги користат производите на Segway-Ninebot како еколошка алтернатива за многу од кратките патувања кои обично се прават со автомобил. Освен тоа, за време на работата се испуштаат нула емисии, што ви овозможува да го возите вашето возило и во затворен простор.

The story of Ninebot

Приказната за Ninebot

Ninebot е приватна компанија со седиште во Пекинг, Кина. Во 2015 година Ninebot стратешки се спои со Segway, со седиште во Бедфорд, САД. Комбинираната компанија се фокусира на истражување и развој, дизајн, производство, дистрибуција и продажба на производи за транспорт на кратки растојанија. Комбинираната компанија има стратешки седишта во САД, Холандија и Пекинг, како и производствени центри во САД и Кина.

Segway и Ninebot се посветени на беспрекорно поврзување на роботски решенија со паметни телефони и интегрирање на постоечките технологии и идни концепти, како што се гласовна интеракција и препознавање на лица со своите роботски производи - производи кои ќе бидат многу интерактивни и ќе поттикнуваат попаметен живот.

Времеплов


1999 - Segway Inc е водечки иноватор на личниот транспорт
2002 - Првите лични транспортери на Segway (PT) се продаваат на Amazon.com
2005 - Лансиран е Segway Cross-Terrain Transporter
2013 - Ninebot е основан во Пекинг, Кина
2014 - Лансиран е Segway со три тркала PT - SE-3 Patroller, за пазарот за јавна безбедност
2014 - Ninebot го лансираше Ninebot E+
2015 - Комплетна стратешка комбинација Segway и Ninebot, Inc. Комбинираната компанија ќе се фокусира на истражување и развој, производство, продажба и услуги во индустријата за транспорт на кратки растојанија.