Политика за приватност

Изјава за приватност

Заштитата на вашата приватност е еден од главните приоритети на Segway Europe BV. Оваа изјава ги открива информациските практики за веб-страните на Segway, вклучувајќи каков тип на информации се собираат и следат, како се користат информациите и со кого се споделуваат информациите. Со посета на http://*-*.segway.com, колективно „сајтот“ ги прифаќате практиките опишани во оваа Изјава за приватност, како што се менуваат од време на време од нас.

Какви видови информации собираме и како ги користиме:

Собирање и употреба на информации

Ако побарате нешто од Segway, како услуга, повратен повик, специфични маркетинг материјали или повратни информации, ние ќе ги користиме информациите што ги давате за да го исполниме вашето барање. За да ни помогне да го направиме тоа, може да споделиме релевантни информации со други, како што се превозници, даватели на ориентација кон производи и маркетинг советници. Може да ве контактираме и како дел од нашите анкети за задоволството на клиентите или заради истражување на пазарот.

Колачиња

Колаче е мала количина на податоци што често вклучува анонимен единствен идентификатор, кој се испраќа до вашиот пребарувач од компјутерот на веб-страната и се складира на хард дискот на вашиот компјутер. Секоја веб-страна може да испрати свое колаче до вашиот пребарувач доколку тоа го дозволуваат преференциите на вашиот пребарувач, но за да ја заштити вашата приватност, вашиот пребарувач дозволува веб-страната само да пристапува до колачињата што веќе ви ги испратила, а не до колачињата складирани на вашиот компјутер од други веб-страни.
Segway користи колачиња за складирање на вашиот кориснички ID на вашиот компјутер, што овозможува користење на интерактивни области на нашата страница. Колачето се става на вашиот компјутер само кога ќе се најавите на интерактивни делови на нашата страница и се отстранува откако ќе го затворите вашиот веб-пребарувач.
Можете да го конфигурирате вашиот веб-пребарувач да ги прифаќа сите колачиња, да ги отфрли сите колачиња или да ве извести кога ќе се постави колаче. (Секој пребарувач е различен, затоа проверете го менито „Помош на вашиот пребарувач“ за да научите како да ги менувате вашите параметри за колачиња.) Може да ги одбиете сите колачиња испратени до вас без да доживеете губење на функционалноста на веб-страницата.

Врски и деловни односи

Сајтот може да содржи линкови до други сајтови. Имајте предвид дека Segway не е одговорен за практиките за приватност или содржината на таквите веб-страници. Ги охрабруваме нашите корисници да бидат свесни кога ќе ја напуштат нашата веб-страна и да ги читаат изјавите за приватност на секоја веб-страна што собира информации за лична идентификација. Оваа изјава за приватност се однесува исклучиво на информациите собрани од страната.

Деца

www.segway.com е страница за општа публика која не е дизајнирана ниту е наменета да собира лични информации од деца под 13-годишна возраст. За да се почитува приватноста на децата и да се усогласи со Законот за заштита на приватноста на децата на Интернет (COPPA), децата на возраст под 13 години не треба да даваат никакви лични информации на оваа страница. Бараме родителите да ги надгледуваат своите деца додека се онлајн.

Известување за промени

Segway Europe BV го задржува правото да ја ажурира и промени оваа Политика за приватност по наша дискреција. Ако го направиме ова, ќе ја објавиме новата Политика за приватност на оваа страница и ќе го означиме на врвот на страницата датумот кога политиката е последен пат ревидирана. Треба да ја прегледате оваа Политика за приватност за какви било промени секогаш кога ќе ја посетите http://*-*.segway.com. Ако сметате дека Segway не ја почитува оваа Изјава за приватност, прво треба да го контактирате Segway со испраќање е-пошта на следната адреса: info@segway.eu.com.