[hero] Електричен тротинет Ninebot KickScooter серија D

Клучниот елемент за да го надградите вашето патување!

Електричен тротинет Ninebot KickScooter серија D

Серијата Ninebot KickScooters D доаѓа со 3 модели: D18E, D28E и D38E. Овие модели доаѓаат со огнен дизајн, со светло-црвени табли кои сигурно ќе ви го привлечат вниманието. Серијата D доаѓа со големи воздушни гуми од 10 инчи (=25.4 cm) со внатрешна цевка што ви нуди удобност и непречено возење. Со опсег до 18, 28 и 38 km, овие производи ќе бидат вашиот нов начин на движење со брзина до 25 km/h.

Максимална брзина до 25 km/h
Опсег: D18E: До 18 km ; D28E: До 28 km ; D38E: до 38 km
Пневматици од 10 инчи (=25.4 cm) со внатрешна цевка
2 сопирачки: електронска предна сопирачка; задна барабанска сопирачка
2,1 W Вградено предно LED светло, сопирачки и задни светла
Предни, странични и задни рефлектори E-MARK
Лесно полнење - D18E: до 3,5 часа; D28E: До 5 часа; D38E: До 6,5 часа
Максимална носивост D18E: 100 кг; D28E / D38E: 120 кг
Осветлување на безбедно патување

Осветлување на безбедно патување

За да се гарантира безбедноста на сите возачи, сите модели имаат предни, сопирачки и задни LED светла. Со вграденото предно светло од 2,1 W, можете јасно да ја видите вашата патека во секое време од денот.

Покрај светлата, сите модели доаѓаат со сертифицирани E-MARK рефлектори на предниот, страничниот и задниот дел на KickScooter, што овозможува лесно да ве забележат во услови на слаба осветленост откако ќе се прикаже светло во вашата насока.

Безбедност и удобност благодарение на големите гуми

Безбедност и удобност благодарение на големите гуми

Сите 3 модели од серијата D имаат 10-инчни воздушни гуми со внатрешни цевки за да ви понудат удобно и непречено возење. Полимерната облога и конецот отпорен на абење во гумите носат стабилност и најдобра издржливост.

На тркалата ќе ги најдете и двете независни сопирачки контролирани од рачката. На предното тркало имаме Електронски систем за сопирање против блокирање (E-ABS); а на задното тркало имаме барабанска сопирачка. Комбинацијата на овие сопирачки ви носи и поголема стабилност и безбедност во вашите патувања.

Лесна читлива табла со LED во боја

Лесна читлива табла со LED во боја

Сите модели од серијата Ninebot D доаѓаат со LED екран на контролната табла во целосна боја со едно контролно копче што го олеснува вклучувањето/исклучувањето на вашиот KickScooter, вклучувањето/исклучувањето на предното светло и префрлањето помеѓу следните режими на возење:

• Режим за заштеда на енергија (ECO): со брзина до 15 km/h, овој режим овозможува батеријата да трае подолго, обезбедувајќи ви поголем досег

• Стандарден режим (D): со брзина до 25 km/h, овој режим е совршена комбинација на брзина и опсег

• Спортски режим (S): со брзина до 25 km/h, овој режим е побрз и има помоќно возење

• И на крај, режимот на пешачење: со брзина до 5 км/ч, овој режим ви овозможува лесно да го туркате вашиот KickScooter покрај вас додека одите

Патување низ секакви терени

Патување низ секакви терени

Со погон на предните тркала и одржлив погон од моторот, прикажани во излезната моќност на KickScooters, можете да возите на сите видови терени.

Може да патувате низ различни средини поради овие фактори на секој модел:

• D18E: со излезна моќност од 250 W, аголот на качување може да достигне до 10%

• D28E: со излезна моќност од 300 W, аголот на качување може да достигне до 15%

• D38E: со излезна моќност од 350 W, аголот на качување може да достигне до 20%

Цврста и лесна за носење структура

Цврста и лесна за носење структура

Серијата D има рамка со двојна цевка која формира триаголна форма, создавајќи силна и стабилна структура за KickScooters. Оваа цврста рамка може да издржи носивост до 100 kg за D18E и до 120 kg за D28E и D38E.

Дополнително, 3-те модели имаат механизам за преклопување во 2 чекори што може да се ракува со една рака. Ставањето на вашиот KickScooter и неговото носење е олеснето поради лесниот и безбеден систем за заклучување/отклучување.

Искористете ги придобивките од системот за управување со паметни батерии (BMS)

Искористете ги придобивките од системот за управување со паметни батерии (BMS)

Серијата D доаѓа со батерија со систем за обновување што гарантира дека батеријата не се троши во текот на патувањето и кој внимателно ги следи нејзините перформанси.

Секој модел од серијата D има свој капацитет на батеријата, што влијае на опсегот на KickScooter (18, 28 и 38 km) и на времето на полнење:

• D18E: има капацитет на батерија од 183 Wh (5100 mAh) и трае приближно 3,5 часа за целосно полнење.

• D28E: има капацитет на батерија од 275 Wh (7650 mAh) и трае приближно 5 часа за целосно полнење

• D38E: има капацитет на батерија од 367 Wh (10200 mAh) и трае приближно 6,5 часа за целосно полнење

Полнењето на различните KickScooter е лесно благодарение на лесниот пристап до приклучокот за полнење што се наоѓа на нивната табла.

D Series

D Series

  • 3 модели со различни опсези: D18E, D28E и D38E
  • Максимална брзина до 25 km/h
  • Пневматици од 10 инчи со внатрешна цевка

Спецификации

Ninebot KickScooter D18E Ninebot KickScooter D28E Ninebot KickScooter D38E
Корисник
Соодветна возраст 14+ 14+ 14+
Макс. тежина на возачот 100 кг 120 kg 120 kg
Димензии и тежина
Димензија на производот - Расклопена 1160 x 1143 x 480 mm 1160 x 1143 x 480 mm 1160 x 1143 x 480 mm
Димензија на производот - Преклопен 500 x 1143 x 480 mm 500 x 1143 x 480 mm 500 x 1143 x 480 mm
Нето маса 14,8 кг 15,3 кг 16,3 кг
Range
Опсег До 18 км (11,2 милји) До 28 км (17,4 милји) До 38 км (23,6 милји)
Параметри на производот
Брзина До 25 km/h До 25 km/h До 25 km/h
Апсорпција на шок не не не
Отпорност на вода IPX5 IPX5 IPX5
Батерија
Капацитет на батеријата 184 Wh (5100 mAh) 275 Wh (7.65Ah) 367 Wh (10,2Ah)
Паметен систем за управување со батерии Да Да Да
Време на полнење Прибл. 3,5 часа Прибл. 5 часа Прибл. 6,5 часа
Мотор
Агол на качување До 10% До 15% До 20%
Погон на тркала Предно тркало Предно тркало Предно тркало
излезна моќност 250 W 300 W 350 W
максимална моќност 500 W 500 W 500 W
Кочници
Кочница Напред: електронска сопирачка ; Заден дел: барабанска сопирачка Напред: електронска сопирачка ; Заден дел: барабанска сопирачка Напред: електронска сопирачка ; Заден дел: барабанска сопирачка
Светла
Задни стоп светла Предни (2,1 W висока моќност) и задни LED светла Предни (2,1 W висока моќност) и задни LED светла Предни (2,1 W висока моќност) и задни LED светла
Сопирачките светла позади Да Да Да
Амбиентални светла не не не
Интегрирани индикатори не не не
Гуми
Тип на гуми Пневматски гуми без цевки (со внатрешна цевка) Воздушни гуми (со внатрешна гума) Воздушни гуми (со внатрешна гума)
Големина на гумите - Задни 254 mm / 10 инчи 254 mm / 10 инчи 254 mm / 10 инчи
Големина на гумите - напред 254 mm / 10 инчи 254 mm / 10 инчи 254 mm / 10 инчи
Поврзување
Монитор на апликација Да Да Да
Bluetooth Да Да Да
NFC технологија (за отклучување/заклучување) не не не
Други карактеристики
механизам за преклопување Лесно преклопување во 2 чекори (потребна е рака) Лесно преклопување во 2 чекори (потребна е рака) Лесно преклопување во 2 чекори (потребна е рака)
Приказ на информации Целосно обоен екран со информации за контролната табла Целосно обоен екран со информации за контролната табла Целосно обоен екран со информации за контролната табла
Информации за LED екранот Целосно обоен екран со информации за контролната табла Целосно обоен екран со информации за контролната табла Целосно обоен екран со информации за контролната табла
режими на возење 3 режими на возење (Еко, Стандарден, Спорт) и 1 режим на пешачење 3 режими на возење (Еко, Стандарден, Спорт) и 1 режим на пешачење 3 режими на возење (Еко, Стандарден, Спорт) и 1 режим на пешачење
Контрола на крстарење Да Да Да
Сертифицирани рефлектори Да (предни, задни и странични рефлектори E-MARK) Да (предни, задни и странични рефлектори E-MARK) Да (предни, задни и странични рефлектори E-MARK)
Ѕвонче Да, механичко ѕвонче Да, механичко ѕвонче Да, механичко ѕвонче
Држач за осигурителна табличка Да Да Да
USB C порт не не не

Центар за преземање

  • Kick Scooters D series D18 E D28 D D28 E D38 D D38 E User Instructions EN FR DE IT SP POL