Моќен градски кросовер

Моќен градски кросовер

Segway KickScooter P100SE е возењето што го баравте кога станува збор за долгите патувања. Со нашиот најдолг досег до 100 km, ова е она што ви треба за да го патувате низ вашиот град. Овој KickScooter доаѓа со нашата најхрабра технологија досега. При вклучување на овој модел, KickScooter ќе се проектира светло за добредојде на земја. Кул, нели?

Максимална брзина до 25 km/h
Досег до 100 km (62,1 милји)
10 W LED предни светла, стоп и задни светла
3 сопирачки: диск (напред) и диск + електронски (заден)
10,5-инчни SegPower Cross Season гуми со слој од желе
Предна и задна суспензија со две краци
Вградени предни и задни индикатори за безбедно патување
23 % Лесно качување
Discover new horizons thanks to SegPower Cross Season tyres and dual suspension

Discover new horizons thanks to SegPower Cross Season tyres and dual suspension

Challenge the new SegPower Cross Season tyres which allow you to ride in rough weather conditions and are also self-healing, thanks to the jelly layer inside the tyres.

In addition to these newly designed large 10-inch tyres, the Segway KickScooter P100SE also benefit from both front and rear suspension shock absorbers. This dual arm suspension is definitely a unique feature of the P100SE model which ensures a comfortable and safe riding experience.

It can help you get through challenging paths smoother than ever, even through old city centers with sometimes uneven paths and bumpy stones. Those difficult terrains are not stopping the KickScooter P100SE from getting you to your destination.

Амбиентални светла на ''Segway'' за добредојде

Амбиентални светла на ''Segway'' за добредојде

Сакате да се истакнете од другите сопственици на KickScooter?

Па, Segway KickScooter P100SE ќе биде вашиот совршен натпревар бидејќи доаѓа со различен дизајн на амбиентално светло. Овој производ има светло за добредојде при вклучување што го проектира името на брендот Segway од страните на задното тркало.

Оваа функција може да се активира или деактивира преку мобилната апликација Segway-Ninebot.

Multi-functional handlebar to easy your ride

Multi-functional handlebar to easy your ride

The P100SE's large handlebar has many functions in order to offer your a more interactive experience. In addition, the well-thought-out button positions will make your navigation very smooth.

Aside from the horn, on/off button, and mode switch to choose between 3 Riding modes (Eco, Sport and Race modes), the Walk mode and the Park mode, this Segway KickScooter has new features compared to other KickScooter models: an indicator switch, front light switch, NFC connector/reader on the coloured LED dashboard, and a built-in type C USB charging port to ensure that your smartphone is always fully charged. No matter where you are.

Keep calm and Ride on

Keep calm and Ride on

For any kind of low lighting conditions (end of the day, in tunnels, etc), the P100SE comes with a 10W strong and non-dazzling front light and certified reflectors, allowing you to see others and be seen by other riders. No need to doubt about your safety, the P100SE also comes with DRL (Daytime Running Light) which is switched on when the front light is off and vice-versa, so you can be seen at any moment during the day. And as your safety is our number one priority, we brought the KickScooter to another level with its built indicators that can tell fellow riders the directions you're going, whether it's day or night.

Low Battery ? You can charge P100SE in no time!

Low Battery ? You can charge P100SE in no time!

You can practically charge your KickScooter anywhere, as it comes with a built-in charging port with a cover for extra protection from dust and other unwanted particles: charge it at home, at the office, during a coffee break with a friend or maybe even at the gym! You can check the battery level through the dashboard and then about the charging battery status thanks to the NEW built-in charging indicator in front of the KickScooter: green for fully charged, red for battery almost empty. With a battery capacity of 1200 Wh, it takes around 8 hours to get your KickScooter P100SE fully charged to benefit of a range up to 100km!

P100SE

P100SE

  • Максимален опсег до 100 km
  • 10,5-инчни SegPower Cross Season гуми со слој од желе
  • Предна и задна суспензија со две краци
  • Наскоро повеќе…
*Проверете ги и следете ги најновите закони и сообраќајни прописи во Северна Македонија, дали и каде може да се користат овие производи.

Спецификации

Корисник
Соодветна возраст 14+
Макс. тежина на возачот 120 kg
Димензии и тежина
Димензија на производот - Расклопена 1184 x 634 x 1287 mm
Димензија на производот - Преклопен 1184 x 634 x 640 mm
Нето маса 32.9 kg
Range
Опсег До 100 км
Параметри на производот
Брзина До 25 km/h
Апсорпција на шок Предна и задна суспензија со две краци
Отпорност на вода IPX5
Батерија
Капацитет на батеријата 1086 Wh
Време на полнење Прибл. 7 часа
Паметен систем за управување со батерии Да
Мотор
Агол на качување До 23%
Излезна моќност 650 W
Максимална моќност 1350 W
Погон на тркала Задно тркало
Кочници
Кочница Предна: диск сопирачка ; Заден дел: диск + електронска сопирачка
Светла
Задни стоп светла Предни LED (10 W висока моќност), DRL (Дневно светло) и задни LED светла
Сопирачките светла позади Да
Амбиентални светла Да
Интегрирани индикатори Да, напред и назад
Гуми
Тип на гуми Пневматици со слој од желе: гуми за самолекување
Големина на гумите - Задни 267 mm
Големина на гумите - напред 267 mm
Поврзување
Монитор на апликација Да
Bluetooth Да
Други карактеристики
механизам за преклопување Лесно преклопување во 2 чекори (потребна е рака)
Приказ на информации Целосно обоен екран со информации за контролната табла
Информации за LED екранот Брзина, преостаната моќност, кој режим е активиран, одржување, поврзување со Bluetooth, вклучување/исклучување на трепкачите, заклучување, икона за USB порта итн.
режими на возење 3 режими на возење (режими на еко, спорт и трка), 1 режим на пешачење и 1 режим на паркирање
Прилагодлив спортски режим не
Контрола на крстарење Да
Сертифицирани рефлектори Да (предни, задни и странични рефлектори E-MARK)
Ѕвонче Да, електронска свирка
Држач за осигурителна табличка Да
USB C порта Да
NFC технологија (за отклучување/заклучување) Да
*Проверете ги и следете ги најновите закони и сообраќајни прописи во Северна Македонија, дали и каде може да се користат овие производи.

Центар за преземање

  • UM Segway Kick Scooter P100 SE EN FR DE IT SP POL NL LAST compressed